Nufitiin lisää ohjelmaa!

Nufitiin on jäljellä enää 40 päivää! Tapahtuma saa nyt entistä enemmän uusia ulottuvuuksia, kun dragtaiteilija Mira Eskelinen saapuu alustamaan keskutelun sukupuolen mielettömyydestä! Toimittaja Perttu Häkkinen puolestaan kertoo irrationalismista, okkultismista ja filosofiasta. Lisäksi lain näkökulmaa absurdiin tuo ex-poliisiylijohtaja Mikko Paatero alustuksellaan “Turvallisuuspolitiikan tabut”.

Rajattoman absurdissa Nuorten filosofiatapahtumassa keskustellaan myös mieltäavartavasti posthumanismista, äärettömyyksistä ja nettimeemeistä. Lisäksi ajatuksia herättävät juuri sata vuotta täyttävä sisällissota ja nykyajan huumepolitiikka.

Katso kaikki alustajat ja tarkemmat kuvaukset ohjelmista alustajat-sivulta!

Olkaa realisteja, vaatikaa mahdottomia! – Nuorten filosofiatapahtuman ensimmäiset alustajat julkistettu

TIEDOTE

4.12.2017

OLKAA REALISTEJA, VAATIKAA MAHDOTTOMIA! – NUORTEN FILOSOFIATAPAHTUMAN ENSIMMÄISET ALUSTAJAT JULKISTETTU

Nuorten filosofiatapahtuma 19.–20.1.2018 Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A Helsinki

Nuorten filosofiatapahtuma järjestetään ensi tammikuussa jo seitsemättätoista kertaa, tällä kertaa teemalla Absurdi. Suositussa tapahtumassa kohtaavat lähes 1000 yhteiskunnallisista asioista kiinnostunutta nuorta ja yli 20 tieteen, taiteen ja yhteiskunnan alojen merkittävää vaikuttajaa.

Tapahtuman pääohjelma rakentuu nuorten ja eri alojen asiantuntijoiden välisistä keskusteluista, joissa Absurdi-teemaa lähestytään mm. kehoihanteiden mielettömyyden, näennäistieteen ja mielenterveyden sekä taiteen ja huumorin kautta.  Nuorten haastettaviksi ovat tänä vuonna lupautuneet mm. feministiaktivisti Saara Särmä, tietokirjailija Lilja Tamminen ja poliitikko Erkki Tuomioja, joka avaa tapahtuman. Tutkijoista ja filosofeista paikalla nähdään mm. eläinetiikkaan perehtynyt Elisa Aaltola, Väinö Linnankin tuotantoon syventynyt kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi ja Villi Suomen historia -teoksestaan Vuoden tiedekirja -palkinnon voittanut Inkeri Koskinen. Koomikko ja kirjoittaja Juuso Kekkosen stand up -esitys huipentaa perjantain iltaohjelman.

Jo totutusti Nuorten filosofiatapahtumassa käydään myös valtakunnallinen lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailu, jonka jännittävä finaali ratkeaa lauantai-iltana. Lisäksi tapahtumassa pidetään vapaamuotoisempia filosofisia teehetkiä, joissa keskustellaan yhteiskunnallisista ja filosofisista aiheista pienemmässä ryhmässä. Tapahtumaa täydentää esimerkiksi taideohjelmasta ja työpajoista rakentuva oheisohjelma.

Kaikkien tähän asti julkistettujen alustajien aiheet ja kuvaukset löytyvät tapahtuman kotisivuilta www.nufit.fi sekä Facebookista www.facebook.com/nuortenfilosofiatapahtuma. Loput alustajanimet paljastetaan ma 11.12.

Lisätiedot: Helsingin nuoret ajattelijat ry:n  puheenjohtaja Saara Kemppainen, saara.kemppainen@nufit.fi, p. 040 586 4226

Pääsymaksut: Nuorten filosofiatapahtuma: nuori 5€/ aikuinen 8€ / kerran sisään 3€ / kannatuslippu 20€

Nuorten filosofiatapahtuman järjestää Helsingin nuoret ajattelijat ry. Sekä alustajan haastajaksi että filosofisen teehetken pitäjäksi on mahdollista hakea lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nufit@nufit.fi.