Aivan absurdia! – Nuorten filosofiatapahtuma tulee taas

TIEDOTE

3.1.2018                    

AIVAN ABSURDIA! – NUORTEN FILOSOFIATAPAHTUMA TULEE TAAS

Nuorten filosofiatapahtuma 19.–20.1.2018 Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A Helsinki

17. Nuorten filosofiatapahtuma starttaa jo kahden viikon kuluttua! Kahden päivän aikana hykerryttävän kiinnostavien keskusteluiden parissa kohtaavat 1000 yhteiskunnallisista asioista kiinnostunutta nuorta ja yli 20 tieteen, taiteen ja yhteiskunnan alojen merkittävää vaikuttajaa. Tapahtuman teemana on tällä kertaa Absurdi.

Perjantaina 19.1. tapahtuman teemaa lähestytään mm. historian, kirjallisuuden ja luonnontieteiden kautta. Tapahtuman avaa poliitikko Erkki Tuomioja 1960-luvun opiskelijaliikkeitä muistelevalla puheenvuorollaan “Olkaa realisteja, vaatikaa mahdottomia”. Kiinnostaviin keskusteluihin lukeutuvat myös Vuoden tiedekirja 2015 -palkinnon voittaneen filosofi Inkeri KoskisenPäättömiä juttuja – miksi näennäistiede myy?”, feministisen ajatushautomo Hatun Saara Särmän “Absurdit kehoihanteet ja läskiaktivismi” ja psykiatrian filosofiaa tutkineen Tuomas VesterisenEpänormaalin diagnoosi – kulttuurin vaikutus mielenterveysongelmiin”. Illan huipentaa koomikko Juuso Kekkosen stand up -luento komediasta, absurdiudesta ja elämästä.

Lauantain 20.1. monipuolisen ohjelman kohokohtina nähdään dragtaiteilija Mira Eskelisen “Sukupuolen mielettömyys” ja sisäisestä turvallisuudesta puhuvan, entisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron “Turvallisuuspolitiikan tabut”. Päivän aikana keskustellaan myös mm. eläinetiikasta filosofi Elisa Aaltolan johdolla sekä irrationalismista ja okkultismista toimittaja Perttu Häkkisen alustamana. Vuoden 1918 sisällissotaa ja sen näkymistä Helsingissä avaa historioitsija Samu Nyström.

Jo totutusti Nuorten filosofiatapahtumassa käydään myös valtakunnallinen lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailu, jonka jännittävä finaali ratkeaa lauantai-iltana. Lisäksi tapahtumassa pidetään vapaamuotoisempia filosofisia teehetkiä, joissa keskustellaan yhteiskunnallisista ja filosofisista aiheista pienemmässä ryhmässä. Tapahtumaa täydentää esimerkiksi taideohjelmasta ja työpajoista rakentuva oheisohjelma.

Koko ohjelma on nähtävissä tapahtuman kotisivuilla www.nufit.fi.