Filosofiset teehetket

Vuoden 2019 teehetki lauantaina 12.1. Tarja Halonen -salissa.
HUOM: Valitettavasti teehetkiä on järjestelyvaikeuksien vuoksi tänä vuonna vain yksi.

Aika Keskustelun vetäjä/aihe
 

15.30 – 17.30

Miltä eriarvoisuus näyttää? – Kansainvälinen Solidaarisuustyö ry:n Perttu Iso-Markku ja Minna Sumelius

Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät. Vaikka absoluuttinen köyhyys vähenee, suhteellinen köyhyys kasvaa ja on yksi maailman suurimmista ongelmista eettisyyden, yhdenvertaisuuden tai luonnon kantokyvyn kannalta. Maailman kymmenen rikkainta miestä omistavat saman verran kuin 50 prosenttia maailman ihmisistä, ja Suomessakin seitsemän rikkaimman ihmisen varallisuus vastaa köyhimmän 40 % varallisuutta. Eriarvoisuus näkyy käytännössä siten, että eri yhteiskuntaluokan ihmisillä ei ole samat mahdollisuudet esimerkiksi terveyteen ja hoivaan, osallisuuteen, koulutukseen tai mielekkääseen työhön.

Miten nuoret kokevat eriarvoisuuden omassa elämässään? Miltä tulevaisuus eriarvoisessa maailmassa ja Suomessa näyttää? Miten eriarvoisuuskeskustelua tulisi yhteiskunnassamme käydä? Mitä ratkaisut purkavat nuorten mielestä eriarvoisuutta parhaiten?


Filosofiset teehetket ovat vaihtelevista aiheista käytäviä vapaamuotoisia filosofisia keskusteluja, joita järjestetään niille varatussa erillisessä huoneessa Paasitornissa. Ne ovat luonteeltaan intiimimpiä kuin saleissa käytävät alustukset. Teehetket ovat avoimia kaikille Nufitissa kävijöille. Filosofisia teehetkiä pidetään samaan aikaan alustajaohjelman kanssa. Yksi teehetki kestää noin puolitoista tuntia.

Filosofisen teehetken voi järjestää kuka tahansa kiinnostunut Nufit-kävijä! Lisätietoja täällä.

Teehetket mahdollistaa Teen ystävät ry.