Mikä Nufit?

Mikä Nufit?

Protunuorisoa kohdannut Ilkka Taipale ehdotti keväällä 2001 Prometheus-leirin tuki ry:lle Nuorten filosofia- ja yhteiskuntatapahtuman järjestämistä. Seuraavana keväänä järjestettiin Helsingin Paasitornissa ensimmäinen Nuorten filosofiatapahtuma, jossa luotiin foorumi nuorille ja yhteiskunnan vaikuttajille. Ensimmäisen tapahtuman vajaasta viidestäsadasta kävijämäärä on sittemmin kasvanut noin tuhanteen vuosittaiseen kävijään.

Kävijämääristä ja nimekkäistä puhujista huolimatta jokainen Nufit syntyy pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Työryhmäläisten lisäksi myös alustajat, nuoret haastajat ja talkoolaiset osallistuvat Nuorten filosofiatapahtumaan talkoohengessä.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa nykyään Helsingin nuoret ajattelijat ry. Yhdistyksen  tarkoituksena on edistää helsinkiläisten nuorten yhteiskunnallista osallisuutta sekä avoimen ja kriittisen ajattelun valmiuksia.

Tapahtuman teemoja ovat olleet ensimmäisestä viimeisimpään Oikeudenmukaisuus, Vapaus, Totuus, Paha, Halu, Muutos, Hyöty, Ihmisyys, Valta, Harha, Kauneus, Ei, Eurooppa, Rakkaus, Tuho, Liike ja Absurdi.

Helsingin nuoret ajattelijat:

Nuorten filosofiatapahtuman pääjärjestäjä on Helsingin nuoret ajattelijat ry – tuttavallisemmin Henna. Henna on elokuussa 2016 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää helsinkiläisten nuorten yhteiskunnallista osallisuutta sekä avoimen ja kriittisen ajattelun valmiuksia. Yhdistyksen toimintaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki kotipaikkaan katsomatta.

Toimikaudella 31.1.2019 asti yhdistyksen puheenjohtajana toimii Niko Lempa ja varapuheenjohtajana Santeri Laurila. Hallituksen jäseniä ovat lisäksi Saara Kemppainen, Vasko Pantzar ja Tapio Turpeinen (varajäsen).

Jäseneksi voit liittyä Nufitin lipunmyynnissä tai sähköpostitse.

Haluatko tietää lisää Helsingin nuorista ajattelijoista? Ota yhteyttä: henna.hallitus(at)nufit.fi

Ennen yhdistyksen perustamista tapahtumaa suunnittelevassa työryhmän taustalla oli henkilöitä Prometheus-leirin tuki ry:stä, Helsingin yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö Dilemma ry:stä sekä Filosofian ja ET:n opettajat Feto ry:stä. Kaikki nämä yhdistykset ovat myös Helsingin nuoret ajattelijat ry:n perustajajäseniä.