Historiaa

Protunuorisoa kohdannut Ilkka Taipale ehdotti keväällä 2001 Prometheus-leirin tuki ry:lle Nuorten filosofia- ja yhteiskuntatapahtuman järjestämistä. Seuraavana keväänä järjestettiin Helsingin Paasitornissa ensimmäinen Nuorten filosofiatapahtuma, jossa luotiin foorumi nuorille ja yhteiskunnan vaikuttajille. Ensimmäisen tapahtuman vajaasta viidestäsadasta kävijämäärä on sittemmin kasvanut noin tuhanteen vuosittaiseen kävijään.

Kävijämääristä ja nimekkäistä puhujista huolimatta jokainen Nufit syntyy pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Työryhmäläisten lisäksi myös alustajat, nuoret haastajat ja talkoolaiset osallistuvat Nuorten filosofiatapahtumaan talkoohengessä.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa nykyään Helsingin nuoret ajattelijat ry. Yhdistyksen  tarkoituksena on edistää helsinkiläisten nuorten yhteiskunnallista osallisuutta sekä avoimen ja kriittisen ajattelun valmiuksia. Yhdistyksestä lisää täällä.

Tapahtuman teemoja ovat olleet ensimmäisestä viimeisimpään Oikeudenmukaisuus, Vapaus, Totuus, Paha, Halu, Muutos, Hyöty, Ihmisyys, Valta, Harha, Kauneus, Ei, Eurooppa, Rakkaus, Tuho, Liike ja Absurdi.