Tekemään Nufitia

HAASTAJAKSI

Tahdotko mahdollisuuden keskustella suoraan filosofian, tieteen ja kulttuurin vaikuttajien kanssa? Lähde haastajaksi Nuorten Filosofiatapahtumaan!

Nufit-viikonlopun ohjelma koostuu asiantuntijoiden alustuksista (10-15 min), joita seuraa aktiivinen, reilun tunnin mittainen keskustelu alustajan, nuorten haastajien sekä yleisön välillä. Tapahtuman onnistumisessa keskeinen osa on n. 15–25-vuotiailla haastajilla, jotka keskustelevat paikalle kutsuttujen alustajien kanssa valitusta aiheesta. Käytäntönä on, että alustaja ja haastajat tapaavat tai ovat muuten yhteydessä ennen Nuorten filosofiatapahtumaa ja keskustelevat etukäteen tulevasta aiheestaan

Haastajaksi ilmoittautuminen on nyt mahdollista tästä linkistä! Ilmoittautumislomake ja lisätietoa haastamisesta löytyvät täältä. Ilmoittautuminen ei ole sitova, älä siis epäröi!

 

TALKOOLAISEKSI

Talkoolaiset tekevät Nufitin mahdolliseksi ja pääsevät ilmaiseksi ohjelmaan!

Nufitin aikana tarvitaan kymmeniä talkoolaisia myymään lippuja, hoitamaan narikkaa sekä tarkastamaan kävijöiden lippuja salien ovilla. Talkoolaiset saavat vastineeksi työstään vapaan pääsyn kaikkeen Nufitin ohjelmaan. Alta löydät lyhyet kuvaukset kustakin talkootehtävästä. Mikään tehtävistä valokuvausta lukuunottamatta ei vaadi aiempaa kokemusta ja tehtäviin annetaan perehdytys perjantaina ennen tapahtuman alkua. Työtunteja viikonlopun aikana kertyy talkoolaisten toiveista ja määrästä riippuen n. 3-10. Vuorojen jaossa pidetään huolta siitä, että vuoroja on sopivasti ja niiden välissä on myös riittävät tauot. Matkakorvauksia talkoolaisille ei valitettavasti voida maksaa.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täällä.

Lipunmyyjän tehtävä on myydä lippuja, antaa vapaalippuja niihin oikeutetuille, pitää kirjaa menekistä, käyttää maksukorttipäätettä. Lipunmyyntipiste toimii myös tapahtuman ajan yleisenä infopisteenä, joten lipunmyyjänä pääsee vastailemaan erilaisiin kävijöiden kysymyksiin.

Lipuntarkastajan tehtävänä on olla tapahtumasalin ovella tarkastamassa, että jokaisella ohjelmaa katsomaan tulijalla on lippu. Lipuntarkastaja pystyy myös itse halutessan seuraamaan alustusta vuoronsa aikana. Vuorot ovat noin yhden alustuksen pituisia.

Nufitin kävijöiden on mahdollista jättää ulkovaatteensa ja ylimääräiset tavaransa tapahtuman ajaksi säilytykseen ilmaiseen narikkaan. Narikkatalkoolaiset vastaavat narikan toiminnasta koko tapahtuman ajan. Vuorot narikassa ovat noin 1,5-2 tunnin mittaisia.

Nufit on ainutlaatuinen ja hieno tapahtuma, ja joka vuosi haluamme myös ikuistaa sen. Valokuvaajilta edellytämme aiempaa kokemusta valokuvaamisesta sekä omaa välineistöä.

 

TYÖRYHMÄÄN

Haluatko lähteä mukaan toteuttamaan Nuorten filosofiatapahtumaa alusta alkaen ja vaikuttaa siihen, millaisia teemoja tapahtumassa käsitellään? Lähde mukaan Nufit-työryhmään!

Nufit-työryhmä vastaa Nuorten filosofiatapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. Suunnittelutyö aloitetaan jo kevättalvella pian edellisen tapahtuman jälkeen. Työryhmässä pääset mukaan niin valitsemaan tapahtuman teemaa, ideoimaan alustajia ja muuta ohjelmaa, kuin osallistumaan myös tapahtuman käytännön toteutukseen. Halutessasi voit erikoistua vain tiettyyn osa-alueeseen toteutuksesta, kuten markkinointiin, talkoolaisten rekrytointiin ja työnjohtoon tai taideohjelman suunnitteluun. Työskentely työryhmässä on innostavaa, haastavaa ja palkitsevaa – siellä opituista taidoista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa!

Mikäli olet kiinnostunut työryhmän työstä, lähetä sähköpostia osoitteeseen nufit@nufit.fi. Mukaan voi lähteä missä tahansa vaiheessa vuotta.

 

OMA FILOSOFINEN TEEHETKI

Filosofisen teehetken voi pitää kuka tahansa halukas vapaaehtoinen, joka toimii keskustelun vetäjänä.

Keskustelun aihe on täysin keskustelunvetäjän päätettävissä. Aihe voi liittyä tai olla liittymättä saleissa käytäviin alustuksiin tai tapahtuman teemaan. Keskustelun dynamiikka on myös vetäjän päätettävissä. Suositeltavaa on pitää pieni keskusteluun johdatteleva pohjustus keskustelun alussa. Keskustelunvetäjä pitää myös huolta, että keskustelun osanottajat pääsevät tasa-arvoisesti tuomaan kukin omia näkemyksiään esiin keskustelussa. Vastuu keskusteluista on suurimmaksi osaksi niiden vetäjillä. Nufitin järjestäjien puolesta tarjoamme puitteet ja teetarjoilun.

Kullekin teehetkelle varataan aikaa noin 1h 30min.

Jos haluaisit pitää Filosofisen teehetken, lähetä sähköpostia osoitteeseen nufit@nufit.fi ja mainitse keskustelun aihe. Sovitaan teehetkelle ajankohta!

TAIDEOHJELMAN PITÄJÄKSI

Haluatko tulla järjestämään taideohjelmaa? Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen taideohjelma@nufit.fi ja kerro tarkemmin ideastasi!