Alustajat 2020

Keskustelujen aikataulun löydät täältä!


Alli Alho: Hyvä, paha, some

Vietämme sosiaalisessa mediassa aikaa päivittäin, mutta milloin olet viimeksi pysähtynyt pohtimaan sosiaalisen median positiivisia ja negatiivisia puolia laajemmin?

Näihin teemoihin meidät johdattaa viestintäasiantuntijan hommissa työskentelevä vastavalmistunut valtiotieteilijä, Alli Alho.

Fatim Diarra: Mihin politiikassa menee aikaa?

Vihreiden varapuheenjohtaja, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Fatim Diarra on lupautunut kertomaan suoraan ja rehellisesti, mikä politiikassa oikein vie niin paljon aikaa ja sen, miten pitkäkestoisia prosesseja voidaan uudistaa.

Tuukka Grönholm: Pelialan yritykset nyt ja tulevaisuudessa

Visa Heinonen: Ilmastonmuutos

Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen kuluttajaekonomian professori Visa Heinonen valottaa tapahtumassa kuluttajan roolia ilmastonmuutoksessa. Professori Heinonen on tunnettu erityisesti kuluttajakäyttäytymisen analyyseistä ja markkinoinnin historian asiantuntijana.

Maria Hämeen-Anttila: Matematiikka, aika ja intuitio

Maarit Leskelä-Kärki: Ajatonta viisautta, suomalainen esoteria

Kia Lindroos: Mitä on historian filosofia

Ina Mikkola: Aika journalismissa

Ina Mikkola on toimittaja ja ohjaaja, jonka viimeisimpiä töitä televisiossa ovat hänen luomansa dokumenttisarjat Ina  porno ja Ina  Suomi.

Toimittajan työssä aika on jatkuvasti läsnä – niin teemoissa kuin tekemisessä.

Konsta Nupponen: LGBTQ+ kulttuurin kehitys ja tulevaisuudennäkymät

Helsingin yliopistossa kieltenopettajaksi opiskeleva Mr. Gay Finland 2019 Konsta Nupponen alustaa Nufitissa seksuaalivähemmistöjen kulttuurin ja oikeuksien kehitystä sekä tulevaisuudennäkymiä.

Nyyti ry: Ylisuorittaminen ja loppuunpalaminen

Jaksaa, jaksaa? on Nyyti ry:n ja Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry:n yhteinen hanke, jossa etsitään keinoja vähentää opiskelu-uupumusta toisella asteella. Hankkeen toimenpiteissä painottuu erityisesti yhteisöllisyyden merkitys jaksamisen tukena.

Alustuksen ylisuorittamisesta ja loppuunpalamisen teemalla pitää hankekoordinaattori, sosiaalipsykologi Eeva Kolttola. Kuvassa Kolttola kollegoineen.

Markku Ollikainen: Ekologinen aika eli ympäristön kiertokulku ja sen häiriöt metsissä, vesistöissä ja muissa luonnonympäristöissä

Aleksi Pajunen: Eutanasian etiikka

Pontus Purokuru: Vasemmiston tulevaisuus

DEMOS / Christopher Rowley: Tulevaisuuden tutkimisen menetelmät – miltä tulevaisuus näyttää

Katariina Salmela-Aro: Vatvominen

Työstäkieltäytyjien liitto: Työstä kieltäytyminen