Nufit 2021: Voi pyhä yksinkertaisuus!

Monien vaiheiden ja teknisten ongelmien jälkeen voimme vihdoin julkaista, että kyllä vain, Nufit 2021 tapahtuu – ja vielä muutaman päivän sisään! Nuorten filosofiatapahtuma järjestetään tänä vuonna perjantaina 15.1 ja lauantaina 16.1., ja tapahtuman otsikkona on Voi pyhä yksinkertaisuus!, joka kattaa alleen satiiria, yhteiskuntakritiikkiä ja yleisemmin kritisoitaviksi joutaviakin aiheita.

Aiemmista vuosista poiketen Nufit 2021 on striimitapahtuma: keskustelut käydään edelleen Paasitornissa, mutta ilman paikalla olevaa yleisöä. Striimit ilmaantuvat Youtubeen ja Facebookiin samanaikaisesti, molemmista saleista. Keskustelujen seuraaminen on siis maksutonta ja kaikki ovat tervetulleita! Alta löytyy muutamia nostoja alustuksista ja aikataulusta, ja tarkempia tietoja löytyy Alustajat- ja Ohjelman aikataulu -sivuilta. Linkit striimeihin ilmoitetaan tapahtuman alla.

Tämä ei tarkoita, etteikö yleisö pystyisi osallistumaan keskusteluihin: laitamme pystyyn anonyymin, kaikille vapaan Flinga-kanavan, jonka kautta katsojat voivat esittää kysymyksiään keskustelijoille. Kun esitätte kysymyksenne, mainitkaa kysymyksen aluksi kenelle se on suunnattu – tämä helpottaa kysymyksiä ääneen lukevan puheenjohtajan työtä merkittävästi. Flinga toimii selaimessa ja mobiilissa. Nufitin Flinga-alustalle liittyminen tapahtuu kolmella erilaisella helpolla tavalla – pääset alustalle joko:

  1. Tällä suoralla linkillä: https://flinga.fi/s/F3Q7BVR
  2. Suuntaamalla sivulle www.flinga.fi ja kirjoittamalla Access Code -kenttään F3Q7BVR
  3. Alla olevalla QR-koodilla:

Perjantaina 15.1. kuullaan muun muassa professori Sari Kivistön alustus Erasmus Rotterdamilaisen ja muiden renessanssihumanistien satiirisesta maailmankuvasta, toimittaja Robert Sundmanin alustus poliitikkojen takinkäännöstä sekä emeritusprofessori Esko Valtaojan alustus maailmanlopun teorioista. Tapahtuma alkaa perjantaina kello 12:30 tervetuliassanoilla, ensimmäisten alustusten alkaessa kello 13:00, ja ohjelmaa on kello 21:00 saakka.

Lauantaina 16.1. kuullaan muun muassa Tympeät tytöt -sivustoja ylläpitävän Riina Tanskasen alustus naiskehoon suunnatuista asenteista, toimittaja ja teatteriohjaaja Susanna Kuparisen alustus poliittisen satiirin ja poliittisen taiteen ongelmallisuudesta sekä väitöstutkija Essi Mäkelän alustus uususkonnoista uskontokritiikkinä. Lauantaina ensimmäiset alustukset alkavat kello 12:00 ja ohjelmaa on iltaan asti.

Nuorten filosofiatapahtuman järjestää Helsingin nuoret ajattelijat ry yhteistyössä Prometheus-leirin tuki ry:n, Paasitornin sekä Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat Feto ry:n kanssa. Lisäksi Helsingin nuoret ajattelijat ry:n toimintaa tuetaan Helsingin kaupungin nuorisojärjestöjen toiminta-avustuksella.

Tervetuloa seuraamaan ohjelmia!