Täydellinen ihminen, täydellinen yhteiskunta: Nuorten filosofiatapahtuman 2019 pääohjelma on julkaistu!

Tiedote: vapaa julkaistavaksi 26.11.2018

Nuorten filosofiatapahtuma 11.–12.1.2019 Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A Helsinki

Suosittu Nuorten filosofiatapahtuma, tuttavallisemmin Nufit, järjestetään tammikuussa jo kahdeksannentoista kerran! Tällä kertaa kaikki on Täydellistä tai täydellisyyteen pyrkivää, sitä pakenevaa tai sitä uudelleen määrittelevää. Merkitse vuoden alun asiallisin nuorten tapahtuma jo kalenteriisi!

Kaksipäiväisen tapahtuman pääohjelma koostuu keskusteluista, joissa yli 20 tieteen, taiteen ja yhteiskunnan alojen merkittävää vaikuttajaa sekä yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneet nuoret haastajat kohtaavat ajankohtaisten kysymysten parissa. Perjantaina 11.1. ohjelma alkaa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren kanssa, joka alustaa maailman toimivimman kaupungin ideasta. Kaupunkielämää tarkastelee myös Dodo ry:n aktiivi Malm Nordlund ekologisen kriisin vaatimien muutosten näkökulmasta. Mielen ja fysiikan filosofi Paavo Pylkkänen puolestaan ehdottaa, että on hyvä olettaa, että fysiikan teoriat ovat epätäydellisiä. Lauantaina 12.1. päivän avaa vapaa taidekollektiivi Association of Free Association, joka kysyy, voisivatko internet ja sosiaalinen media olla aidosti vapaita alustoja. Mukana on myös Nuorten filosofiatapahtuman idean alkujaan esittänyt kansalaisaktivisti Ilkka Taipale, joka pohtii toiminnan periaatteiden ja käytännön välisiä ristiriitoja. Pääohjelman viimeisessä keskustelussa mukana on journalisti ja kustantaja Johanna Korhonen, joka pohtii ihmisenä olemisen vaatimuksia nyky-yhteiskunnassa.

Jo totutusti Nuorten filosofiatapahtumassa käydään myös valtakunnallinen lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailu, jonka jännittävä finaali ratkeaa lauantai-iltana. Lisäksi tapahtumassa pidetään vapaamuotoisempia filosofisia teehetkiä, joissa keskustellaan yhteiskunnallisista ja filosofisista aiheista pienemmässä ryhmässä. Tapahtumaa täydentää esimerkiksi taideohjelmasta ja työpajoista rakentuva oheisohjelma, kuten Pentti Koivusen monologinäytelmä Sokrateen puolustuspuhe.

Pääohjelma on nyt julkaistu osoitteessa www.nufit.fi, ja ohjelma täydentyy joulukuun aikana. Pysy kuulolla ja seuraa Nuorten filosofiatapahtumaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä @Nufitfi sekä tunnisteilla #Nufit2019 ja #täydellinen.  

Tapahtuman järjestää Helsingin nuoret ajattelijat ry yhdessä nuorista vapaaehtoisista koostuvan työryhmän kanssa. Tapahtumalla on noin tuhat vuosittaista kävijää.

Lisätiedot: Nufit-työryhmän tavoitat osoitteesta nufit@nufit.fi