Kohti täydellisyyttä ja sen yli – viikonloppuna Täydellinen-teemaiset keskustelut täyttävät Paasitornin salit!

Tiedote; vapaa julkaistavaksi 7.1.2019


Nuorten filosofiatapahtuma 11.-12.1.2019 Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki

Kahdeksastoista Nuorten filosofiatapahtuma eli Nufit on vihdoin täällä! Viikonlopun monimuotoisia keskusteluita yhdistää teema Täydellinen: kaikki on täydellistä tai täydellisyyteen pyrkivää, sitä pakenevaa tai sitä uudelleen määrittelevää. Nuorten vapaaehtoisvoimin järjestämässä tapahtumassa tuhat yhteiskunnallisista ja filosofisista kysymyksistä kiinnostunutta nuorta kohtaa 21 tieteen, taiteen ja yhteiskunnan alojen merkittävää vaikuttajaa.

Perjantaina 11.1. tapahtuman teemaa lähestytään muun muassa politiikan, teknologian ja talouden alojen kautta. Päivän ensimmäisissä alustuksissa tarkastellaan kaupunkeja: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori alustaa otsikolla “Maailman toimivin kaupunki” samaan aikaan, kun Dodo ry:n aktiivi Malm Nordlund pohtii ekologisen kaupunkielämän mahdollisuuksia. Päivän muihin alustajiin lukeutuvat muun muassa Suomen #metoo-liikkeen keulakuvaksi noussut taiteen maisteri Heidi Linden otsikolla “Täydellinen sananvapaus”, moraali- ja poliittinen filosofi Matti Häyry otsikolla “Geneettisesti täydellinen ihminen” sekä tiedetoimittaja ja tietokirjailija Teuvo Peltoniemi, joka avaa suomalaisten utopiayhteisöjen kohtaloita maailmalla.

Lauantai 12.1. aloitetaan vapaan taidekollektiivin Association of Free Association kanssa tarkastellen täydellisen somen ja internetin mahdollisuuksia. Tunnustusta saaneen Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm puolestaan väittää, ettei täydellistä yritysideaa ole, tohtorikoulututettava Henri Hyvönen pohtii, mistä on täydellinen suomalainen mies tehty, ja väitöskirjatutkija ja filosofi Anita Välikangas etsii tieteen täydellistä roolia ilmastonmuutoskeskustelussa. Viikonlopun viimeiset alustukset antavat journalisti ja kustantaja Johanna Korhonen ihmisille ja ihmisten olemiselle nykyään asetetuista vaatimuksista sekä tutkijatohtori Sanna Karhu täydellisen tasa-arvon mahdollisuuksista ja mahdottomuudesta.

Lauantain ohjelmaa täydentää taideohjelma, jossa tänä vuonna näemme Herttoniemen nuorisoyksikön nuorten esitystaiteen Saranaturbulenssi-ryhmän sekä Pentti Koivusen esittämän Sokrateen puolustuspuheen. Perinteiseen tapaan tapahtumassa käydään myös valtakunnallinen lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailu, jonka jännittävä finaali kruunaa tapahtuman lauantai-iltana. Lisäksi tapahtumassa on mahdollista osallistua vapaamuotoisempiin filosofisiin teehetkiin, joissa keskustellaan yhteiskunnallisista ja filosofisista aiheista pienemmissä ryhmissä teetä nauttien.

Koko ohjelma on nähtävissä tapahtuman kotisivulla www.nufit.fi. Seuraa Nuorten filosofiatapahtumaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä @Nufitfi sekä tunnisteilla #Nufit2019 ja #täydellinen.

Lisätiedot työryhmältä: nufit@nufit.fi

Liput: nuori 5€ / aikuinen 8€  / kerran sisään 3€ / kannatuslippu 20€

Tapahtuman järjestää Helsingin nuoret ajattelijat ry yhdessä nuorista vapaaehtoisista muodostuvan työryhmän kanssa. Tapahtumalla on noin tuhat vuosittaista kävijää.